Hold CTRL-tasten nede (cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller – for å redusere.
/Hilde Evensen Holm

hilde-evensen-holm

mm

Hilde Evensen Holm

Hilde Evensen Holm er kommunikasjonsansvarlig ved Blå Kors Borgestadklinikken. Hun har journalist med videreutdanning i kommunikasjonsrådgivning og er redaktør for bloggen.

Framtidens lærere – og barn i rusfamilier

Denne bloggen publiserte jeg første gang i 2013. Etter det vi vet, er tema barn som vokser opp i hjem med rus fortsatt ikke del av pensum i grunnutdanningen av lærere. Vi har bred kontakt med oppvekstfeltet gjennom KoRus sitt "Barn i rusfamilier-program". Lærerne der forteller at de ikke har lært om hva voksnes rusbruk gjør med et barn, eller hvordan snakke med barn om voksnes rusbruk. Så derfor, denne uka blir det gjensyn med denne teksten!

Verdens overdosedag – en dag for å minnes og en dag for solidaritet.

31.august markeres verdens overdosedag rundt i hele Norge. Dette er en dag for å minnes de vi har mistet og forebygge nye dødsfall. Samtidig er det en dag hvor vi ikke bare skal minnes de som har gått bort, men ta på alvor den sorgen som er igjen for de som har mistet en de er glad i. I organisasjonen Barn av rusmisbrukere( BAR) har vi ofte kontakt med unge voksne som opplevde at mamma eller pappa døde i overdose. Ida, en av våre nettverksmedlemmer, opplevde dette og hun deler sine tanker og erfaringer som gjesteblogger hos Borgestadklinikken.

Av | 2016-11-30T15:40:06+00:00 30. august 2016|Pårørende|Skriv en kommentar

Familier trenger helhetlig hjelp, men møtes av et fragmentert hjelpeapparat.

At rusproblemer rammer hele familien, ikke bare den som har et misbruksproblem, er i ferd med å bli almen kunnskap. Jeg har snakket om dette temaet, disse perspektivene, i 30 år. Ansatte i hjelpetjenestene, på sykehusene, i behandlingsinstitusjonene, i psykiatrien, i kommunene, skolene, barnevernet, barnehagene. De vet det og de har erfart det. Når en i familien har alvorlige problemer, blir det ofte hele familiens problem, skriver psykologspesialist Frid Hansen

Forandre verden, en baby av gangen!

-Vi vil at du skal lykkes. Vi vil at du skal bli en god mor. Oppskriften er for så vidt enkel: 64 hjemmebesøk fra svangerskapet av og til barnet er fylt to år. Dedikerte helsearbeidere, plukket ut av kvinnene selv fordi de er spesielt egnet for oppgaven. Det handler om tro, håp og kjærlighet – om tillit og høy kompetanse i skjønn forening. Inga Marte Thorkildsen er gjesteblogger: