Hold CTRL-tasten nede (cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller – for å redusere.
//Av med gullbuksa Alex!

Av med gullbuksa Alex!

Kultur og idrett roper etter mer penger, de får aldri nok. Noen må betale disse pengene. De som betaler mest har minst råd til det. Svært mange må tape pengene sine for at ytterst få skal vinne. Norsk Tipping må rekruttere unge og nye spillere. De må stadig lansere nye, festlige og appellerende spill.

Av med gullbuksa Alex!

Har du hørt det? På fredag den 13.februar 2015 får vi et nytt pengespill fra Norsk Tipping. Det har fått navnet Nabolaget og trekningen skal sendes i absolutt beste sendetid på TV2.
«Vinner du, vinner naboen» – «Vinner naboen, vinner du» Hovedvinneren får en million, resten av premiene går til naboene og jo nærmere du bor hovedvinneren, jo større premie får du. Men: Du må selvfølgelig spille. Du skal vite at det går til et godt formål.

Kultur og idrett roper etter mer penger, de får aldri nok. Noen må betale disse pengene. De som betaler mest har minst råd til det. Svært mange må tape pengene sine for at ytterst få skal vinne. Norsk Tipping må rekruttere unge og nye spillere. De må stadig lansere nye, festlige og apellerende spill. Hele Norges moromann, Alex Rosen fronter reklamen. Han har til og med fått tittelen «Sjefsgratulatør» og forteller på Norsk Tippings Facebookside: « Jeg skal ut og møte folka jeg digger mest – nordmenn i grisgrente strøk, det kommer til å bli helt utrolig». Alex skal være gutten med gullbuksene får vi vite. Han skal reise rundt i landet og overraske vinnerne av Nabolaget. «Alt rundt dette spillet er på et så folkelig plan» forteller han.

På den ene siden begynner jeg nesten å føle meg beklemt, tenk å få den lett hysteriske moromannen Alex Rosen løpende husimellom i nabolaget en fredagskveld i mitt grisgrente strøk. Tenk å få ham inn i mitt folkelige hus! Spiller jeg Nabolaget må jeg nesten rydde, vaske og ha kaffen med skillingsbollene klar hver fredagskveld? Nei forresten, Alex er jo fra urbane strøk, han foretrekker sikkert et glass vin eller Champagne for å få sving på gratulasjonene. På den andre siden begynner jeg å glede meg litt, en million er ikke å forakte! Hva gjør man ikke for en million? Skitt au, han digger meg jo, og det kommer bare til å bli helt utrolig har han sagt. I hvert fall i Norsk Tippings reklame. Han skal ha gullbuksene på! Alex får mulighet til å bli kjent med oss, vi som ikke en gang bor i hans eget nabolag. Han gleder seg veldig! OMG: Hva gjør jeg ikke for en million?

Jeg merker at jeg nå virkelig begynner å glede meg til fredag. Det er litt skrint etter jula og en million er ikke å forakte, det ville hjelpe godt! Så skal jeg vel alltids greie å turnere Alex, siden han gleder seg så veldig til å bli kjent med meg. Antakelig direkte på TV2, i grisgrente strøk, på en folkelig måte. Langt utenfor Ullevål Hageby. Jeg tror jammen jeg gir drømmen en sjanse! Plutselig skjer det! Tenk om jeg vinner! Tenk om naboene mine vinner!

Norsk Tipping jobber med spillansvarlighet på den ene siden og har på den andre siden et stadig press fra Kulturdepartementet for å utvikle og lansere stadig nye spill. Nå er det Nabolaget som lanseres fredag 13.februar 2015 med Alex Rosen som moromann. Vi bør spørre oss: Vil vi ha enda et pengespill? Vil vi ha denne fordummende reklamen? Mitt svar er nei. Vi har lenge hatt alt for mange pengespill. Reklame for pengespill påvirker mest problemspillere. Reklamen gir impulser til å spille og forverrer spilleproblem. Alex Rosen, av med gullbuksa, go home!

Av | 2016-11-25T11:32:33+00:00 12. februar 2015|Spilleavhengighet|Skriv en kommentar

Legg igjen en kommentar