Hold CTRL-tasten nede (cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller – for å redusere.
//Alkoholservering og pengespill hører ikke sammen

Alkoholservering og pengespill hører ikke sammen

Vi råder Skien kommune til å si nei til alkoholservering i spillekiosker!

Alkoholservering og pengespill hører ikke sammen

Et av nyhetsoppslagene i avisa Varden den 11.02.14 er at Svindal Kiosk og Tippearena har søkt Skien kommune om skjenkebevilling. Innehaveren forteller i intervjuet at konseptet med kiosken, som ligger på Skagerak Arena, har gått mer over på pengespilledelen og nå vil han gjerne gi tilskuerne en mulighet til å ta seg en øl før de går for å se at Odd-spillerne entrer matta.

Allerede så langt i teksten kan vi avsløre at vi vil råde Skien kommune til ikke å gi Svindal Kiosk og Tippearena denne skjenkebevillingen. Kombinasjonen pengespill og alkoholservering vil være mildt sagt lite gjennomtenkt. Det er en kjent sak at pengespill er et tapsprosjekt for de aller fleste av oss. Når det gjelder de større gevinstene er det slik at skal noen ytterst få vinne mye må svært mange andre investere store summer penger og tape. Undersøkelser har vist at individuelle egenskaper som kjønn, alder, alkoholkonsum, impulsivitet samt angst og depresjon er forbundet med risiko for å utvikle problemspilling og spilleavhengighet.

Undersøkelser på utbredelse av spilleavhengighet viser ganske klart at bruk av alkohol er en risikofaktor knyttet til problemspilling. Studier har vist at alkoholkonsum under spill fungerer for mange som en «utløser» slik at man spiller for mer penger enn planlagt. Det er videre rapportert at konsum på to eller flere alkoholenheter innebærer økende vansker med å stå i mot trang til å spille. Sammenhengen mellom konsum av alkohol og spilleatferd er nettopp den at alkohol reduserer hemninger og kan lede til mer intens spilling og at man satser mer risikofylt.

Norsk Tipping ønsket i utgangspunktet å ha alkoholsalg i spillekiosken Ringside i Oslo. Etter flere protester måtte de skrinlegge prosjektet med alkoholservering. Vi kan håpe at Skien kommune vil ta til fornuften og være like ansvarlige som Norsk Tipping når det gjelder kombinasjonen pengespill og alkohol. Kanskje ser også Skien kommune risikoen som kombinasjonen alkoholservering og pengespill vil utgjøre og tar en beslutning om at dette ikke er ønskelig. Servering av alkohol i tilknytning til salg av pengespill vil være særdeles lite gjennomtenkt.

Av | 2016-11-25T12:46:13+00:00 18. februar 2014|Spilleavhengighet|Skriv en kommentar

Legg igjen en kommentar