Hold CTRL-tasten nede (cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller – for å redusere.
//En enhet alkohol, hvor mye er det?

En enhet alkohol, hvor mye er det?

En enhet alkohol, hvor mye er det?

En enhet alkohol, hvor mye er det?

En alkoholenhet er ikke ett glass vin, en øl, en drink. Det er helt nøyaktig 12,8 gram ren alkohol, – i Norge. For mens Verdens helseorganisasjon(WHO) har blitt enige om retningslinjer for alkoholinntak, har de ikke helt blitt enige om hva en alkoholenhet er. Denne videoen oppsummerer noen retningslinjer, slik WHO vurderer dem. Anslaget for eldre er noe mer usikkert, og er en slags tommelfinger-regel. Uansett må retningslinjene ses på bakgrunn av alminnelig helse, alder, medisinering og funksjonsnivå.

Antall enheter er ikke anbefalt inntak, men mer absolutte øvre grenseverdier for forsvarlig inntak. Er du edru, vil du klare å følge videoen. Her du litt promille vil videoen muligens være litt for rask for deg!

Av | 2016-11-29T10:26:15+00:00 7. mai 2013|Rus og samfunn|Skriv en kommentar

Legg igjen en kommentar