Hold CTRL-tasten nede (cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller – for å redusere.
//Velkommen til bloggen vår!

Velkommen til bloggen vår!

Velkommen til bloggen vår!

Vi har nettside, produserer rapporter, blader og artikler. Vi har engasjert oss  i sosiale medier. Og nå er vi i gang med en blogg, hvorfor det? Jo, vi ønsker å ta i bruk nye kanaler for å være synlige og dele noe av den kunnskap og erfaringer vi har om rusproblematikk. Borgestadklinikken er en stor virksomhet med avdelinger i Skien, på Loland og på Bragernes i Drammen. Vi er også et regionalt kompetansesenter, Kompetansesenter rus – region sør. Her er mange dyktige fagfolk! Noen av dem vil dele av sine erfaringer og tanker her i bloggen. Vi inviterer dere som leser til å komme med innspill og tilbakemeldinger. Vi vil forsøke å svare i løpet av den uken blogginnlegget er lagt ut.

Jeg er informasjonsrådgiver ved Borgestadklinikken og vil være redaktør for bloggen. Jeg kommer også til å være en av dem som blogger jevnlig. Jeg er journalist, og har jobbet mange år i NRK før jeg kom til Borgestadklinikken for sju år siden. Jeg har også jobbet med informasjonsarbeid i Mental Helse. Der ble jeg bevisst på hvor tabubelagt det er å ha en psykisk sykdom, og har erfart at slik oppleves det også for mange som har et rusmiddelproblem. Mange opplever det skamfullt å være innlagt hos oss, de kan ha brukt år av livet sitt på å prøve og  skjule omfanget av problemene sine. Så «sprekker boblen» og de må ha hjelp. Kan det bli like naturlig å si: «Jeg har vært innlagt til rusbehandling, som «Jeg har hatt en hjerteoperasjon?» Det er nok et stykke fram…Jeg  håper at det jeg skriver om i bloggen kan være et bidrag til mer innsikt i- åpenhet om- og forståelse for- det å ha et rusproblem.

Jeg har stor respekt for mennesker jeg har møtt her på klinikken, og som er underveis i en krevende  snuoperasjon.  Grunnmuren i en ny hverdag, et liv hvor ikke rusen skal dominere, ser ut til å måtte bygges stein på stein. Noen av erfaringene de har med seg og utfordringene de møter, skal jeg forsøke å fortelle om i mine blogginnlegg.

«Dere må våkne opp og snakke om det» , har ei jente som hadde en pappa som drakk, sagt til en av behandlerne her. Hun hadde vokst opp med tausheten rundt farens rusproblem. Det ble som om det ikke egentlig var sant, det hun så og opplevde. Ingen rundt henne ville snakke om det. Vi som er fagfolk må gjøre vår del av jobben for å skape mer åpenhet og spre kunnskap. En av måtene vi gjør det på er ved å opprette denne bloggen. Velkommen til å følge oss!

Av | 2016-11-28T10:59:25+00:00 18. juni 2012|Rus og tabuer|Skriv en kommentar

Legg igjen en kommentar