spill_web«Er du klar for din villeste fantasi?» Det er Norsk Tipping som spør i sin reklamefilm for Eurojackpot. Det nye pengespillet der 14 europeiske land samarbeider om å tappe mest mulig penger ut av sine innbyggere. Vinn fra 70-630 millioner! Vi gir drømmen en sjanse! Har tippeselskapet truffet blink i den norske folkesjela? Vil vi ha enda et nytt pengespill og er det greit med den nye og aggressive markedsstrategien Norsk Tipping nå praktiserer?

Pågående, aggressiv og direkte markedsføring mot enkeltkunder har til nå i spillverden vært forbeholdt utenlandske nettspillselskaper og bingoentrepenører. Uten blygsel har de både ringt og e-mailet spillere som ikke har spilt på en stund. «Hei! Det er lenge siden vi har sett deg! Hei! Vi setter inn 1000,- på din konto, velkommen til nye spill!» Fra flere spilleavhengige pasienter har jeg hørt hvordan spillselskapene aggressivt forsøker å rekruttere dem tilbake. Akkurat når de strever med å ikke spille. Folk må skifte e-postadresser og få nye telefonnummer for å komme unna pågangen fra Unibet, Betsson og andre spillselskaper som opererer ulovlig i Norge. Heldigvis har Norsk Tipping vist ansvarlighet og ikke operert på denne måten.

Jeg kjøpte en Eurojackpot-talong. Ja, ikke at jeg var så dum å tro at jeg skulle vinne 630 millioner for jeg vet jo godt at vinnersjansene er mikroskopiske. De er 1: 59 millioner opplyser Norsk Tipping. Men jeg tenkte det kunne være artig som spillbehandler å se hvordan det nye spillet fungerte. Det skal jo i framtida finansiere ballbinger, svømmehaller og rekruttere folk som spillerfor mer enn de har råd til å tape. Siden jeg bruker spillekort, har NT mobilnummeret mitt. Det gikk fire sekunder: «Hei Ingjerd Hanne! Spill Eurojackpot tilleggspill med eksklusive premier på https:// osv. Mvh Norsk Tipping» At jeg ble overrasket er mildt sagt! Er det ikke bare de utenlandske selskapene som driver med sånt?
Tre uker etterpå kjøpte jeg en ny Eurojackpot-talong. Det gikk fire sekunder: «Hei Ingjerd Hanne. Spill GRATIS Eurojackpot tilleggsspill med premier på https:// osv. Mvh Norsk Tipping.» Premiene var ikke lenger eksklusive, det er så, men spillene skulle nå være gratis!

Er det sånn vi vil ha det? Skal Norsk Tipping operere på samme aggressive måte som de har kritisert utenlandske nettselskaper for å gjøre? Nei! Eurojackpot var pengespillet det norske folk ikke trengte. Aggressiv markedsføring mot enkeltkunder vil vi ikke ha! Blå Kors gjennomførte for noen år siden en spørreundersøkelse, 4000 nordmenn ble intervjuet. Svarene viste at folk syntes vi har nok pengespill, 9 av 10 spurte ville da ha en mer restriktiv pengespilllovgivning. Det har vi ikke fått.